Fluidwell

Fluidwell E-serie Exd flowindicator & totalizer

De E-serie is een serie van gebruiksvriendelijke flowindicators, totalizers en alarmeringssystemen ontworpen voor gebruik in zware en uitdagende toepassingen in explosiegevaarlijke gebieden.

Offerte aanvragen > Vergelijk
Downloads & links
Brochure E serie
Datasheet E110
Datasheet E112
Datasheet E118
Website Fluidwell

Introductie

E-Series
E-Serie afbeelding      
  

De E-serie biedt een scala aan gebruiksvriendelijke indicatoren, totalizers en monitoring systemen ontworpen voor gebruik in zware en veeleisende toepassingen in explosiegevaarlijke gebieden. Maar hij is meer dan alleen explosieveilig, zijn robuuste ontwerp en gebruiksgemak is ongeëvenaard door welke andere explosieveilige indicator in de markt!

De E-serie onderscheidt zich door zijn hoge kwaliteit van afwerking en functionaliteit naar Europees design. Wij zijn van mening, dat hij niet alleen moet voldoen aan de eisen voor explosieveiligheid, zoals vaak door andere fabrikanten wordt geleverd, maar dat het gaat om de veiligheid tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Vaak is de omgeving nog veel lastiger dan wat de explosieveilige eisen vragen. Direct gevaar ontstaat in geval van een gebroken behuizing of een slechte aansluiting. Robuustheid en betrouwbaarheid is waar Fluidwell voor staat en dat is nu beschikbaar in een compleet en goed ontworpen en doelmatige Explosieveilige behuizing. De E-serie is uw eerste en veiligste keuze voor explosieveilige toepassingen.

E-Series Feature Overview
klik om te vergroten

Uw voordelen

Gemakkelijk menustructuur
Menu-Structuuur
 • Bespaar tijd door flexibiliteit en de eenvoudige bedienening door een glazen toetsenbord: geen noodzaak om de voorkant te verwijderen, noch om een werkvergunning of sluiting van de fabriek te plannen.
 • Onze zeer geprezen "ken er één, ken ze allemaal" configuratie structuur, bespaart tijd, kosten en ergernis.
 • Eenvoudige installatie met een ruime behuizing, plug and play connectors.
 • Kostenbesparing met een 1 "NPT schroefdraad voor directe flowmeter montage installeren.
 • Lange levensduur in extreem zoute atmosfeer (offshore) met zware RVS Exd behuizing.
 • Belangrijke informatie is in een oogopslag zichtbaar als het display debiet, totaal, meeteenheden en flow aangeeft.

Explosieveilige to the max!

Roestvrij staal
RVS model

Fluidwell is wereldwijd bekend om zijn ruige producten. Wij hebben de E-serie verhoogd naar het volgende level! Kies uit twee behuizingen: Een massief gegoten aluminium, of een zeer zware RVS 316L behuizing. De roestvrij stalen behuizing is geschikt voor duurzaamheid in extreem zoute atmosferen (voor de offshore-industrie). De gegoten aluminium behuizing is bekleed met twee industriële componenten. Het is beter geschikt voor buiten en chemische fabrieksomgevingen dan de typische poedercoating alternatieven. Zowel IP67, NEMA 4X/7/8/9 behuizingen hebben een zeer robuuste kabel ingang, bv een 1 "NPT schroefdraad voor directe montage flowmeter.

Heeft u liever een intrinsiek veilige indicator?, kijk verder bij onze F-serie .

Uiterst gebruiksvriendelijk

Eenvoudig te bedienen
Easy-Operate

De E-serie heeft een zeer eenvoudig te bedienen toetsenbord: Programmeren en bewerkingen worden uitgevoerd door het glazen raam zonder het deksel los te schroeven! Dit zorgt voor een eenvoudige bediening op elk gewenst moment zonder werkvergunning aan de behuizing of een plant shutdown. Deze waardevolle functie bespaart tijd, kosten en moeite.

De E-serie is uiterst gebruiksvriendelijk, net als alle andere Fluidwell producten. Geen verwarrende menu's of ingewikkelde wijzigingen in de hardware of acties, maar een eenvoudige, logische menu-gestuurde structuur. Elke instelling wordt duidelijk aangegeven met een alfanumerieke beschrijving, zonder verwarrende afkortingen en moeilijke codes. Eenmaal vertrouwd met een Fluidwell product, zult u in staat zijn om alle modellen in alle series te programmeren, zelfs zonder het gebruik van handboeken: als je er een kent, ken je ze allemaal!

Eenvoudig te installeren

Robuust schroefdraad
Schroefdraad

De E-serie heeft een grote aansluitkamer voor eenvoudige installatie van diverse kabels en connectoren. Het display kan worden geroteerd om vier 90° kijkhoeken.

Het unieke LCD-display biedt meerdere flow gegevens in een oogopslag. De hoofdinformatie wordt met een 12 mm (0,47 ") en 7 mm (0,28") cijfers flowsnelheid, totaal en / of het gecumuleerde totaal getoond. De snelheidsmeter biedt een snelle indicatie van het werkelijke debiet. Voor een goed aflezen in de volle zon en duisternis, is de E-serie voorzien van een heldere achtergrondverlichting. Voor apparaten met batterijen, werkt de verlichting alleen tijdens de bediening om de levensduur van de batterij te verlengen.

Gevaarlijke omgeving

De E-serie zijn gecertificeerd volgens ATEX en IECEx door DEKRA met een omgevingstemperatuur van -40 ° C tot +70 ° C (-40 ° F tot +158 ° F). CSA en FM is voorgelegd en zullen naar verwachting binnenkort beschikbaar zijn.

 • De ATEX-markeringen zijn:
  Gas: II 2 G Ex d IIC T6 Gb
  Dust: II 2 D Ex tb IIIC T85 ° C Db
 • De IECEx markeringen zijn:
  Gas: Ex d IIC T6 Gb
  Dust: Ex tb IIIC T85 ° C Db
 • De CSA c-us / FM certificering wordt aangevraagd volgens:
  Explosieveilige voor gebruik in klasse I, divisie 1, groep A, B, C, D.
  DIP (Dust-Ontsteking-proof): Klasse II, divisie 1, groep E, F en G.
  Klasse III; gevaarlijke (ingedeeld) locaties.

 

Voor flowmeting, accepteert het instrument signalen van de meeste flowmeters variërend van PD-meters met reed-schakelaars of hall-effect sensoren om turbine sinus (spoel) pick-ups en andere NPN / PNP impulsuitgangen. (0) 4 - 20mA of 0 - 10V DC analoge ingangssignalen zijn pending.

De flowrate wordt verzonden met de galvanisch gescheiden 4 - 20 mA uitgangssignaal. Dit maakt van het  toestel een krachtige zender met een lokale weergave. De E-serie kan ook worden gevoed via de geïsoleerde currentloop. Storingsdetectie volgens Namur NE43 voor een snelle fout oplossing is in pending.

Transistor uitgangen zijn beschikbaar voor hoge en lage alarmen of puls signaal uitgangen. Mechanische maak-en-break relais (NO / NC) aanhangig.

De RS232 of RS485 2-draads interface maakt het mogelijk om op afstand te communiceren, zelfs met de batterij-gevoede unit. Alle software parameters kunnen worden gecontroleerd / gewijzigd via het Modbus protocol.

HART-communicatie is in behandeling voor de meer geavanceerde modellen.

E-Series
E110 Explosieveilige - Flowrate indicator / totalisator met analoge en impulsuitgangen
E112 Explosieveilige - Flowrate indicator / totalisator met linearisatie, analoge en impulsuitgangen
E118 Explosieveilige - Flowrate indicator / totalisator met linearisatie, hoog / laag alarm, analoge en impulsuitgangen

 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »