De nieuwe generatie Hakko MONITOUCH V9 HMI serie

  • Posted on
  • By Manon Meesters
  • 0

De nieuwe generatie Hakko MONITOUCH V9 HMI serie

Duranmatic introduceert de nieuwe generatie Hakko HMI panels: de MONITOUCH V9 serie.
 

Dankzij een aantal nieuwe functies, zoals Multi-Touch, Wi-Fi en VPN-verbinding en de toegang tot de Cloud, toont Hakko zich wederom als marktleider op het gebied van HMI in de industriële automatisering. Een nieuwe high-performance CPU kenmerkt de V9. Met een 800MHz processor is de V9 serie, 6 maal efficiënter dan de vorige series.

De V9 serie bestaat uit drie types: De V9 Advanced, de V9 Standard en de V9 Lite. De HMI’s zijn met beeldschermen vanaf 5.7 inch t/m 15 inch verkrijgbaar.

 


De nieuwe V9 geavanceerde modellen zijn uitgerust met een hoog resolutie capacitief touchscreen. Dezelfde technologie wordt ook toegepast op smartphones en tablets. Afbeeldingen en teksten kunnen heel eenvoudig  worden ingezoomd tot maar liefst 200%.

Ook wanneer een afbeelding te groot (maximaal 4 keer de schermgrootte) is voor het scherm kan deze door middel van scrolling  in de hoogte of breedte bekeken worden. Met de verbeterde operationele logboek viewer kan de bediener precies zien welke persoon op welke datum en tijd heeft ingelogd. Tevens heeft de V9 serie een verbeterde weergave capaciteit. Zo zijn de fonts duidelijker, iconen mooier van design en praktischer in gebruik. Het beeldscherm kan tevens verticaal geplaatst en bewerkt worden.


Alle soorten van de V9-serie zijn uitgerust met een VNC-server voor Remote Monitoring en controle van de productie op een tablet (Apple  of Android) . De V9 Advanced is voorzien van een Wi-Fi access point welke zorgt voor directe communicatie met een draadloos apparaat. Met  alle modellen van de V9 serie kunnen gegevens direct opgeslagen worden in de Cloud. Het voordeel hiervan is dat de data overal toegankelijk is en direct geverifieerd kan worden. 


De V9 serie houdt tevens rekening met de veiligheid van het uitwisselen van data. Met behulp van een beveiligde VPN-verbinding is de veiligheid van datatransport gewaarborgd. De VPN Remote Access  functie maakt het tevens mogelijk om via Internet met de  V9 serie verbinding te maken met PLC’s en andere op de V9 aangesloten apparatuur. Hierdoor kunnen kostbare service trips voorkomen worden.
 

 
 

Meer informatie over de V9 serie van Hakko Electronics is te vinden op onze site: www.duranmatic.nl
U kunt hierover contact opnemen met  de heer Peter Noodelijk, Sales Manager Industriële Automatisering, tel. 078-65 31 871.


 

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
* Required fields
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »