Fluidwell

Fluidwell E115 bi-directionele explosieveilige indicators/totalizers

De E115 is bi-directionele flow rate indicator / totalizer die de stroomrichting van vloeistoffen detecteert met kwadratuursignaalingangen. Toepassing van dit apparaat wordt onder andere gevonden bij het laden en lossen van schepen waarbij een bi-direct

Offerte aanvragen
Downloads & links
Brochure E115
Website Fluidwell
De E115 is bi-directionele flow rate indicator / totalizer die de stroomrichting van vloeistoffen detecteert met kwadratuursignaalingangen. Toepassing van dit apparaat wordt onder andere gevonden bij het laden en lossen van schepen waarbij een bi-directionele flowmeter wordt gebruikt. Een andere toepassing is de correctie van de terugstroming als gevolg van schokken in een pijpleiding veroorzaakt door zuigerpompen of klepgedrag. Hiervoor zijn twee puls-signalen nodig van de flowmeter die 90° of 270° uit fase zijn.


De E115 is beschikbaar in een gegoten aluminium behuizing en in roestvrijstaal 316L, respectievelijk met IP66/IP67 bescherming en gecertificeerd volgens ATEX, IECEx, FM en CSA-US voor temperaturen van -40 tot +70 °C. De robuuste behuizing is ontworpen om de zwaarste weeromstandigheden zoals zware regen, woestijn- en zeeklimaat en extreme temperatuurschommelingen te weerstaan.


De indicator/totalizer is zeer praktisch in gebruik. Het toetsenbord met doorzichtig glas biedt een veilige en gemakkelijke bediening van alle functies zonder het deksel te hoeven openen. Dagelijkse bedrijfsactiviteiten in EX-omgevingen worden hierdoor niet langer onderbroken en gedeeltelijke bedrijfsstilstanden kunnen om de zelfde redenen vermeden worden.


Alle verzamelde gegevens zijn op het display van de E115 snel afleesbaar: flow rate vooruit / achteruit, totaal vooruit en achteruit en cumulatief totaal. Daarnaast zijn de stroomrichting, meeteenheden en de flow snelheid zichtbaar. Voor koppeling aan externe controle- en besturingssystemen zijn er analoge- en digitale uitgangen beschikbaar en is er een Modbus communicatie interface. Via een USB poort kan de unit geprogrammeerd en uitgelezen worden.

Hazardous area information

The E-Series are ATEX, IECEx, FM and CSA C-US certified for an ambient temperature range of -40°C to +70°C (-40°F to +158°F).

ATEX markings: 
Gas
: II 2 G Ex d IIC T6 Gb
Dust: II 2 D Ex tb IIIC T85°C Db

IECEx markings: 
Gas
: Ex d IIC T6 Gb
Dust: Ex tb IIIC T85°C Db

FM and CSA C-US markings: 
XP (Explosion-proof): Class I, Division 1, Grps A, B, C, D. 
DIP (Dust-Ignition-proof): Class II/III, Division 1, Groups E,F,G. 
Gas: Class I, Zone 1, AEx d IIc T6 Gb.
Dust: Zone 21, AEx tb IIIC T85°C Db.

 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »