Duranmatic @ Machinebouw Event - Soesterberg

  • Geplaatst op
  • Door Martijn Versluis
  • 0
Duranmatic @ Machinebouw Event - Soesterberg

Bezoek onze stand @ Machinebouw event in Soesterberg op 3 december!

Hoe bieden technische innovaties, praktische oplossingen voor machinebouwers en haar klanten?

Dit is de vraag die we gaan proberen te beantwoorden op het tweede machinebouw event. Duranmatic laat zien welke innovaties er zijn op het gebied van sensoren, I/O link, modulaire machinebouw en veiligheid. Op het gebied van machinebouw worden er door middel van innovatie veel kansen geboden. 

Het machinebouw event is de plek om een goed beeld van die mogelijkheden te krijgen. Er wordt nadruk gelegd op een goede samenwerking in de keten, waarbij oplossingen voor de eindgebruiker voorop staan.

De interface naar het net en Industry 4.0

Machines communiceren, zijn verbonden en worden via een industrieel ethernet op afstand gemonitored. Daar wordt de term Industry 4.0 aan verbonden. Die trend is voor de nodige machinebouwers nieuw en lijkt in de praktijk vooral weggelegd te zijn voor grote organisaties. Duranmatic geeft op het Machinebouw event een presentatie over de mogelijkheden voor het midden- en kleinbedrijf. De presentatie van Duranmatic laat zien hoe HMI’s machines naar het web ontsluiten.
 

De huidige generatie Human Machine Interfaces biedt via beveiligde VPN verbindingen machinebouwers de mogelijkheid, om hun machines overal ter wereld via het internet te onderhouden en/of te bedienen. Door integratie van een ‘Internet Remote access’ functie kan via de HMI ook op andere apparatuur ingelogd worden. Daardoor worden open en niet beveiligde internet verbindingen als Teamviewer of externe VPN modems overbodig.
 

PLC’s, frequentieregelaars, PC’s en andere besturingscomponenten worden hiermee door service engineers op afstand gemonitored en geprogrammeerd. Daarnaast zijn e-mail,  FTP- en VNC server standaard waarmee de HMI zelf actief informatie over de status van de machine verstuurt. Draadloze koppelingen met tablet en smartphone geven de eindgebruikers van machines de flexibiliteit die ze tegenwoordig verwachten.
 

In de presentatie van Duranmatic worden naast deze nieuwste ontwikkeling ook actuele HMI trends als MES- koppeling, P-CAP touchscreen, Gateway functionaliteit, Cloud Datalogging en Barcode/RFID interfacing besproken. De presentatie van Christoph Mühlenhoff gaat in op de praktijk rond Industry 4.0. Hij laat zien hoe er een bijdrage geleverd wordt aan de meerwaarde in de keten, waardoor machinebouwers kansen bieden aan hun eindgebruikers.

 
Klik op deze link voor een gratis toegangskaart!

  

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »