Duranmatic bestaat 30 jaar!

Duranmatic bestaat 30 jaar!

Time Flies when you’re having fun! Een 30-jarig bestaan is een mooi moment om even bij stil te staan. Een imposant resultaat dat Duranmatic mede aan de grote groep trouwe klanten en partners te danken heeft. 

Wij vinden het logisch om bij het bereiken van deze mijlpaal, iedereen te bedanken voor de jarenlange klandizie en het in ons gestelde vertrouwen. 30 jaar is een hele tijd, klein begonnen en nu een modern bedrijf met inmiddels de 2e generatie aan het roer. In de loop der jaren is er veel veranderd. Duranmatic blikt graag even terug! In deze blog een sfeer impressie van de afgelopen 30 jaar. 

Duranmatic History 

In 1985 begonnen op Plein 40-45 in Dordrecht, met de verkoop van tellers en meetsystemen. Nu, in 2015, een technische handelsonderneming van formaat met inmiddels bijna 40 medewerkers verdeeld over 4 afdelingen. We zijn een echt familiebedrijf, nog steeds bloeiend en groeiend. Het voordeel van een familiebedrijf is dat we veel waarde hechten aan onze mensen en ruime ervaring hebben. We kennen onze klanten persoonlijk en zijn erg betrokken bij alles wat er gebeurt. We behandelen klanten zoals we zelf behandeld willen worden. 
 

Hieronder een impressie van het kantoorpand in 1985. Van 1985 tot 1993 is er vanuit dit pand gestart  met 3 medewerkers. Dit aantal groeide al snel. Daarom is in 1993 uitgebreid met het pand er naast. Dat is tevens het jaar dat de afdeling Auto-ID  werd opgericht. Duranmatic was op dat moment 12 man sterk. Van deze 12 mensen zijn er nu nog steeds 7 in dienst! 

 Klik op de foto's om ze te vergroten


De kracht van Duranmatic ligt in de persoonlijke betrokkenheid, vakinhoudelijke kennis en onze zeer betrouwbare logistieke afhandeling. Al onze goederen worden snel, vanuit ons eigen magazijn uit voorraad geleverd.  De oppervlakte van het magazijn in ons eerste kantoorpand was slechts een fractie van de oppervlakte van het huidige magazijn:


 Klik op de foto's om ze te vergroten


Duranmatic Milestones: 


1985 is niet alleen voor Duranmatic een speciaal jaar. Dit is namelijk tevens het jaar dat versie 1.0 van Microsoft Windows wordt uitgebracht, astronaut Wubbo Ockels de eerste Nederlander in de ruimte is en het jaar dat Intel haar eerste 32-bit computer (CPU) presenteert.


Klik op de foto's om ze te vergroten


Duranmatic Highlights:
 


Duranmatic werd in 1985 opgericht als handelspartner voor softwareontwikkelaars, system integrators, installateurs en machinebouwers. Duranmatic levert hardware, service en advies.

Duranmatic is opgericht door Joop Versteeg, de vader van de huidige directie. Hij leverde producten van Durant, een producent van timers en tellers. De naam van ons bedrijf stamt daar ook van af. In de jaren '70 was Joop Versteeg Europees Sales Manager bij Durant. In de jaren '80 heeft hij de distributie van deze producten overgenomen in Europa. Duranmatic werd geboren. Daarna is het aanbod flink uitgebreid. Duranmatic werd opgedeeld in drie divisies: Industriële automatisering, Auto-ID en Point of Sale.


Hieronder een tijdlijn met daarin alle belangrijke highlights van Duranmatic: 


Klik op de foto's om ze te vergroten

Industrial Automation: Onder de tak Industrial leveren wij systemen en componenten voor de industrie. Te denken valt dan bijvoorbeeld aan frequentieregelaars en encoders. Naar industriële pc’s is ook veel vraag. Ongeveer 95 procent van wat we op dat vlak verkopen heeft een touchscreen.” Van de Ziggo Dome tot aan klanten in de scheepvaart; de klanten van Duranmatic zijn heel divers.


Referenties Industrial


Auto-ID
: Met de afdeling auto-ID richt Duranmatic zich onder meer op levering van barcodescanners, dataterminals, barcodeprinters en RFID-systemen. “Deze producten worden vooral gebruikt voor logistieke toepassingen.
 

Referenties Auto-IDPoint of Sale:
Als laatste werd de afdeling Point Of Sale opgericht. Bij Point of Sale of POS praten we over kassasystemen, bonprinters, barcodescanners en Digital Signage. Deze producten zijn louter bestemd voor de retail en horeca, van bioscopen tot tankstations. Ook de organisaties als de Efteling en Blokker zijn klant bij Duranmatic.” 
 

Referenties POS


Hieronder een collage van events en beurzen van de afgelopen 30 jaar: 


Klik op de foto's om ze te vergroten

Duranmatic Then and Now:

Toen:
Ons 1e pand vanaf de start in 1985 - Nu: Ons nieuwe kantoor vanaf 2008 op de Robijn 800, te DordrechtKlik op de foto's om ze te vergroten


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »