Toshiba VF-AS3

De door Duranmatic vertegenwoordigde Japanse fabrikant van frequentieregelaars, Toshiba, heeft een nieuwe frequentieregelaar ontwikkeld, de VF-AS3.

Met zijn uitgebreide netwerk en multimedia functies is de VF-AS3 een perfect product voor de moderne machine automatisering. De regelaar is leverbaar in vermogens van 0.4 tot 315 kW voor 3 fase – 380/480V - 50/60Hz.

De high performance TOSHIBA VF-AS3 biedt standaard real time netwerkcommunicatie dankzij ingebouwd ethernet en voldoet aan alle eisen van de moderne IoT technologie en Industrie 4.0. Ook de uitstekende motor control technologie en het elektrisch circuit design maakt de regelaar voor vele applicaties geschikt. Het moderne ontwerp resulteert ondermeer in een zeer goed EMC gedrag en hogere harmonische stromen welke veel regelaars produceren worden onderdrukt.

Standaard heeft de VF-AS3 twee ethernet poorten. Hiermee kan proces-data van de regelaar en de productieomgeving als Big Data worden opgeslagen in de Cloud. Een ingebouwde webserver maakt het eenvoudig om op afstand de regelaar te managen vanaf uw PC of Smartphone/Tablet. Veldbus aansluitingen als Profinet, Profibus, EtherCat, CANopen of Devicenet zijn optioneel beschikbaar.

De regelaar kan direct “motor”-sensoren monitoren en deze info via de netwerkcommunicatie naar hogere systemen doorgegeven. De ingebouwde realtime klok zorgt er voor dat gebeurtenissen (en storingen) met datum/ tijd in het geheugen worden vastgelegd voor latere weergave.
Dankzij de standaard Safe Torque Off veiligheidsfunctie voldoet de VF-AS3 aan de SIL3/PLe veiligheidsnormen . Veiligheidsfuncties als SS1, SOS, SS2, SBC, SLS en SDI zijn als optie beschikbaar.
Via het afneembare bedienings paneel kunnen parameters gewijzigd, opgeslagen en gekopieerd worden.

Daarnaast biedt dit paneel de mogelijkheid om via QR-codes directe toegang tot een website met support en onderhoud instructies te verkrijgen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter Noodelijk, Sales Manager Industriële Automatisering, tel. 078-6310599
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »